sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Joulukalenterin 19. luukku: Tee glögiä

Ensimmäistä kertaa elämässäni tein tänään ihan itse glögiä. Tähän mennessä Marlin glögitiiviste on ollut niin suuressa suosiossa, että glögireseptit on jääneet kokeilematta, mutta olosuhteiden pakosta nyt oli testattava omatekoista. Ja hyväähän siitä tuli! Kaupassa oli vähän ihmettelemistä mausteneilikkaa etsiessä. Varsinkin kun idioottina muistelin, että se näyttää pippurilta. Mikä lie (toivottavasti) väliaikainen mielenhäiriö aiheutti tämän. Mieheni pelasti minut lataamalla älynokiaansa ranskankielisen sanakirjan ja sieltä löytyi apu...

Ohje:
2,5 dl omenamehua
1 kanelitanko
5 kokonaista mausteneilikkaa (clou de girofle)
0,5 cm pitkä pala tuoretta, kuorittua inkivääriä
1 rkl (tai jotain sinne päin) sitruunamehua
sokeria maun mukaan
0,5 ploa valkkaria

Keittele kattilassa hiljalleen mehua ja mausteita kymmenisen minuuttia. Lisää valkkari ja sokeri ja lämmitä hitaasti kuumaksi. Tästä määrästä tulee 3 mukillista, joten kannattaa tehdä isompi annos, jos on enemmän porukkaa juomassa (tai kovat glöginhimot). Jos joku ei vielä tiedä, mainittakoon varoituksen sanana, että kuuma glögi menee sitten nopeasti päähän. :)

Ei kommentteja: