maanantai 20. kesäkuuta 2011

Häähääräilyjä

Jo ajat sitten kommenttiboksiin kopsahti pyyntö raportoida Monacon valmistautumisesta kirjaimellisesti ruhtinaallisiin häihinsä. Koska glamoröösi elämäni on viime aikoina kulunut lähinnä remonttipölyssä lenkkarit jalassa, olen yhä valitettavasti muutaman askeleen jäljessä viimeisimpiä juoruja. Ja itseni tuntien tulen olemaankin viimeiseen asti.

Häiden ohjelmaan olen sentään perehtynyt. Täällä hääseremonia on varsin usein kaksiosainen, koska käsittääkseni pappi ei voi vihkiä avioliittoon. Varsinainen vihkiminen tapahtuu useimmiten maistraatissa. Myös Hänen Suvereeniutensa Albert vihitään Charlenensa kanssa ensin palatsissa jonkun korkea-arvoisen virkamiehen toimesta perjantaina 1.7. ja kirkolliset seremoniat hoidetaan lauantaina 2.7.

Kummankin tilaisuuden jälkeen on hulppeat juhlat. Itse asiassa juhlinta alkaa jo torstaina Monacon stadiumilla, jossa esiintyy vaatimattomasti kuvattuna megaluokan bändi: The Eagles! Monacolaisille oli tarjolla ilmaislippuja, mutta arvatkaa vaan, keneltä meni tämäkin tieto ohi, kunnes oli liian myöhäistä... Huoh. 

Siviilivihkimisen jälkeen varsinaiset Monacon kansalaiset on kutsuttu palatsin edessä pidettävälle illalliselle. Vähän myöhemmin satamassa alkaa tilaisuus, jonne ovat tervetulleita myös me Monacon asukkaat. Tämän jälkeen tilaisuus on avoin kaikille ja Jean-Michel Jarre esiintyy ilmeisesti hulppean, futuristisen valo- ja lasershow'n kera.

Lauantain ohjelma on hillitympi. Myös kirkollinen vihkiminen tapahtuu palatsissa, minkä jälkeen pari käväisee pienellä ajelulla viemässä hääkimpun sataman tuntumassa sijaisevaan St Devoten kirkkoon. Matkan varrelle on varmasti tulossa paljon ihmisiä tervehtimään tuoretta avioparia. Ympäri kaupunkia viritellään myös screenejä, joilta tapahtumia voi seurata. Lauantai-ilta huipentuu hääillalliseen ja tanssiaisiin oopperatalolla ja kasinon terasseilla. Koko komeuden kruunaa keskiöinen ilotulitus.

Sen jälkeen onkin aika arvailla, kestääkö tuore avio-onni. Paljastuuko prinssistä ehkä sittenkin sammakko vai sukeutuuko kenties prinsessasta keskiyön ilotulituksen jälkeen Tuhkimo? Tuskinpa Albert ja Charlene kuitenkaan ovat avioliittoon ihan heppoisin perustein astumassa, joten veikkaan, että pari saattaa jopa pysyäkin yhdessä. Jos ei rakkaudesta, niin vaikka sitten siksi, että diili on varsin suosillinen molemmille.

2 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Otsikon lukiessa tuli "mtäh? oottekste menossa naimisiin?" -hetki.

Sitten ymmärsin paremmin.

Tuo "hänen suvereeniutensa" -ilmaisu jaksaa aina hymyilyttää.

Henrii kirjoitti...

Hah hah. :D Pitäiskö järjestää varjohäät samalle viikonlopulle suvereeniuden kanssa ja mennä kaikkiin mahdollisiin pippaloihin "Nää on meidän häät" -asenteella?

Mua taas rupes naurattamaan, kun huomasin, että olin kirjottanut 'stadiumilla'... Piti hetki ihan miettiä, mitä kieltä tuo edes on, mutta kyllä se taitaa enkkua olla.