keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Monacon häät vaarassa?

Monacon häävalmistelut ovat todellakin vertaansa vailla. Morsiamen karkaamishuhu megaluokan tapahtumasta enää puuttuikin. Huhusta uutisoi eilen ensimmäisenä L'Express.fr ja tänään se on näköjään tavoittanut Suomenkin lehdet. Me tosin kuulimme siitä jo lauantaina puskaradion kautta. En tiedä, kuinka monta kertaa huhu on muuttanut matkan varrella muotoaan, mutta meidän kuulemamme version mukaan sulholla olisi paraikaa "pullat uunissa" toisen naisen kanssa. Hups!

Viime viikolla kimppuumme hyökännyt sitkeä virus on pitänyt meidät melko tiukkaan kotosalla, mutta eilisillan pieni skootterikierros paljasti, että häähulluus on vallannut koko kaupungin. Satamassa testattiin Jean-Michel Jarren valoshown kalustoa ja keskikaupunki on käytännössä vuorattu Monacon lipuilla ja viireillä. Punavalkoiset kukkaistutukset ja samoilla väreillä somistetut liikkeiden näyteikkunat jatkavat teemaa. Siellä täällä näkyy myös Etelä-Afrikan lippuja - häiden virallisia Mariage Princier -viirejä unohtamatta.

Kotiin tultuamme napsautimme tv:n auki ja vaihdoimme kanavaksi Monaco Infon. Siellä huhuskandaalista ei tietenkään puhuttu mitään, vaan tarkastelun alla olivat vain ja ainoastaan häävalmistelut. Näimme muun muassa, kuinka matkamuistomyymälät esittelivät jos jonkinlaista hääaiheista kippoa, kuppia ja lautasta ja koululaiset harjoittelivat onnittelunumeroaan. Naureskelimme, että mikäli morsian peruu häät, nousee kaiken rihkaman arvo hulppeasti. Hääjuhlaan huolella ja hartaudella valmistautuneet lapset itkevät, juhlarahojen ja postimerkkien keräilijät hamstraavat kauppoja tyhjiksi keräilykohteistaan. Yli 50 miljoonan euron juhlat perutaan.

Ei ole helppoa olla prinsessakokelas.

Ei kommentteja: