keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Lomapuuhastelua

Meikäläinen on lomalla! Sain maanantaina gradun ensimmäisen kokonaisen version valmiiksi ja lähetin sen ohjaajalle luettavaksi. Jossain vaiheessa - toivottavasti ensi viikolla - saan sen vielä kommenttien kera korjailtavaksi ennen lopullista painoon menoa ja palautusta. Siihen asti pidän kuitenkin ansaittua lomaa.

Viime perjantaina sain myös työtarjouksen. Kyseessä on kolmen viikon sijaisuus ala-asteen kouluavustajana toukokuussa, ja otin sen tietenkin vastaan. Yhtään en tiedä, pärjäänkö työssä kielitaidon puolesta, mutta sehän selviää vain kokeilemalla. Työ on onneksi aika helppoa, vaikka sijaiseksi hyppääminen onkin aina vähän hermoja raastavaa, kun pitäisi mahdollisimman nopeasti oppia kaikki. Kun työ vielä tapahtuu eri kulttuurissa ja koulujärjestelmässä, kuin mihin on tottunut, on helpossakin työssä ihan valtavasti haastetta.

Eilinen lomapäivä meni lähinnä kotona laiskotellessa ja rennosta olotilasta nautiskellessa. Tänään lähdin sentään käymään kaupungilla pienellä kierroksella, kun kerran tällaiseen luksukseen on pitkästä aikaa mahdollisuus. 

Ensiksi menin Fnaciin tutkimaan kirjoja, ja kirja-addiktin mukaan tarttui tällä kertaa neljä teosta. Olin jo kotona päättänyt ostaa Meyerin Twilightin eli vampyyrisaagan ekan osan englanninkielisenä. Joskus talvella hiplailin Twilight-kirjoja lumoutuneena Nizzan Fnacissa ja ajattelin silloin, että kun gradu on valmis, hankin koko sarjan itselleni palkinnoksi. Loput osat tilaan Amazonista sitten, kun gradu on painossa. Englanninkielisten kirjojen hyllystä tarttui mukaan myös Shakespearen Hamlet. Hintaa sillä oli vaivaiset 2,5 euroa, mikä on mitätön hinta maailmankirjallisuuden klassikkoteoksesta alkuperäiskielellä. Kouluavustajan työhön valmistautumista varten löysin kaksi Sempén ja Goscinnyn Nikke-kirjaa: Les bêtises du Petit Nicolas ja La rentrée du Petit Nicolas. Niissä seikkailee muuten kouluavustajakin.

Päiväkävelyn toinen etappi oli Zara. Valikoima olikin vaihtunut mukavasti viime käynnin jälkeen, ja löysin joitain vaatteita ihan kokeiltavaksi asti. Mutta: minkälaiselle vartalolle Zaran vaatteet on mitoitettu? Ei ainakaan minunlaiselle! Järjestään kaikki vaatteet olivat jotenkin omituisia, eivätkä istuneet hyvin. Joko vatsan tai alaselän kohdalla oli kumma "kangaspömppö" tai sitten vaate kinnasi muualta. Voin unohtaa jopa Zaran kiitellyt perusneuletakit. Yhtä aivan ihastuttavaa liehuvaista printtipaitaa kokeilin, mutta sitä en taas raaskinut 40 euron hintaan ostaa. Kassiin päätyi ainoastaan kesäinen pikkutoppi, joka on kiva vetäistä bikinien päälle.

Zarasta olisin halunnut mennä Picardiin pakastemarjaostoksille, mutta muistelin, että kauppa sulkee lounasajaksi. Niinpä käpsyttelin suoraan kotiin (ilman takkia, kun oli niin lämmin ja nätti sää). Jospa sitten vaikka huomenna käväisisin Picardissa, etten pääse mökkihöperöitymään. Pitää yrittää käyttää nämä lomapäivät hyödyksi, kun niiden jälkeen on luvassa taas kaikenlaista aherrusta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä tykkään Zaran vaatteista todella paljon, mutta ostan sieltä lähinnä alaosia ja neulepaitoja ja toppeja, sillä ne on tehty kaljapullon mallisille naisille, eli täysin hartiattomille ;)

Hei, saako toivoa postausta? Kun siellä minivaltiossakin lähestyy ruhtinaalliset häät, niin millaista haloota asiasta siellä pidetään, vai pidetäänkö minkäänlaista? Myydänkö jo hääkrääsää?

Henrii kirjoitti...

Kiitos postausideasta! :) En oo kyllä häähalooseen vielä törmännyt, mutta en tiedä, onko se vaan mennyt multa ohi vai onko sitä ylipäätään. Mä vähän seurailen ja raportoin sitten jossain vaiheessa havainnoistani.