torstai 12. toukokuuta 2011

Lauantairetki San Remoon

Viime lauantaina teimme skootteriretken San Remoon. Suunnitelmana oli herkutella ja harhailla, ja kummatkin tavoitteet täyttyivät ihan hyvin. Pääsinpä minäkin sitten testaamaan, miltä tuntuu istua uuden skootterin kyydissä moottoritiellä, ja olin kyllä ihan positiivisesti yllättynyt. Se ei ollut yhtään niin pelottavaa, kuin ajattelin. Tietenkään ihan täysin en pääse koskaan skootterikauhuskenaarioistani eroon - en edes kaupungissa, hitaammissa vauhdeissa. Onneksi nyt minulla on sentään ihan ikioma (lue: oikeankokoinen), kunnon kypärä, jonka sain A:lta.

Matkalla San Remoon pysähdyimme ensimmäiselle motarin huoltikselle Italian puolella juomaan kahvit. Cappucino oli herkullista niin kuin Italiassa aina - jostain syystä ranskalaiset harvemmin osaavat tehdä hyvän cappucinon. Loppumatka San Remoon oli lyhyt ja kaupungissa ajaessamme naureskelin ääneen italialaiselle liikenteelle. Jäykkäniskainen ja lainkuuliainen suomalainen ei pääsisi helposti eteenpäin niin joustavassa ja luovassa liikennekulttuurissa. A kuitenkin puikkelehti tiemme keskikaupungille ja lähdimme jalan etsimään pizzeriaa, jossa olisi perinteinen pizzauuni.

Ihan helposti emme löytäneet mieleistä paikkaa, mutta yhdessä kadunkulmassa meitä odotti pikkuinen ravintola, joka mainosti, että heillä on puu-uuni ja kaiken lisäksi ruotsinkielistä henkilökuntaa. Ruotsintaitoja en tohtinut testaamaan, mutta pizzat olivat oikein hyviä ja vietimme mukavan hetken niistä ja toistemme seurasta nauttiessamme. Mahat täynnä lähdimme etsimään vielä jälkkäripaikkaa, mutta harmi kyllä lounasaika oli vasta puolivälissä, joten kaikki varteenotettavat kahvilat oli suljettu. Löysimme lopulta vähän vahingossa San Remon sympaattisen vanhan kaupungin ja sieltä pienen lättypuodin.

Lättyjen ja espressojen voimin tallustelimme takaisin skootterille ja lähdimme taittamaan kotimatkaa. Halusin pysähtyä vielä Ventimigliassa katsastamassa outlet-myymälän, jota on mainostettu tosi paljon tällä seudulla viime aikoina. Vaikka piti käydä vain katsomassa, mukaan lähti farkkupari, jota olen metsästänyt jo yli puoli vuotta. Alakerran Lidlistä hamstrasin lisäksi pari kiloa De Ceccon pastaa, kun kerran halvalla sai... Aika väsähtäneinä pääsimme lopulta kotiin. Kivaa oli kuitenkin ja hyvää harjoitusta seuraavaa Italian matkaa varten. Lähdemme nimittäin loppukuusta kolmeksi yöksi F1-humua pakoon pieneen Luoteis-Italian kylään. Odotan jo innolla!

Ei kommentteja: