keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Terveisiä konsalta!

Konsa eli konservatorio on mun uusi kantapaikka Monacossa. Käyn siellä 3 kertaa viikossa tunneilla ja yleensä 2-4 aamua viikossa treenamassa omin päin. Nyt itseasiassa juuri odottelen sisäänkäynnillä, koska aukeaa ovet.

Aamutreenit konsalla on parasta ikinä. Loppupäivän voi viettää rauhassa, kun on kellottanut melkein 1.5h harjoituksia ennen klo 10. Kotonakin voisi toki treenata, mutta siellä on vaikeampi keskittyä. Konsalta ei oikein kehtaa varata Steinwayn flyygeliä somettamistarkoituksiin!

Aamutreeneissä soittelen pääasiassa asteikkoja, teen lauluharjoituksia ja harjoittelen sointuja ja sointukulkuja. Aika teknistä toimintaa ja erittäin hyödyllistä.


Edit treenin jälkeen:

Tänään tein ääniharjoitukset ihan tavallisesti, soittelin ii - V - I sointukulkuja kaikissa sävellajeissa, treenasin asteikkoja (bepop, dominantti 7, vähennetty, pentatoninen) samoin kaikissa sävellajeissa ja harjoittelin myös erilaisia sävelkulkuja pianolla ja laulaen improvisaatiotaitojen parantamista ajatellen. Loppujen lopuksi tänään oli aikaa vain tunnin verran, mutta kyllä siinäkin näköjään ehtii vaikka mitä. 

Instrumentin harjoittelussa toisto on äärimmäisen tärkeää ja sen takia yritänkin aamutreeneissä tehdä vähintäänkin noita edellämainittuja harjoituksia mahdollisimman paljon. Konsan tunnelma jotenkin kannustaa juuri tällaiseen aika tylsältä kuulostavaan harjoitteluun, mutta oikeasti tämä on siellä tehtynä kivaa. Parasta on, kun harjoitukset alkaa sujua kerta kerralta paremmin ja jossain vaiheessa automatisoitua. Silloin ei enää edes tarvitse ajatella. Sormet tai ääni löytävät oikeat sävelet ihan itsestään ja riittää, että kuuntelee.

Ei kommentteja: