sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Propagandaa

Monacon maine on päässyt ryvettymään sen verran pahasti viime aikoina, että minivaltiossa on meneillään melkoinen kasvojenkohotus. Kampanja ei tosin ulotu ongelmien syihin, vaan tässä sodassa aseina ovat iskulauseet ja mainokset. Medianikkarit on päästetty irti ja talven mittaan olenkin huvittuneena saanut todistaa jos jonkinlaista yritystä Monacon houkuttelevuuden palauttamiseksi.

Sitten näin nämä ja siitähän riemu vasta repesikin:Kyseessä ovat siis Monacon esimaksetut kirjekuoret Ranskaan lähetettävään postiin. Näitä viimeksi ostaessamme kuoret olivat ihan tavallisen valkoiset ilman mitään Monaco-propagandaa. Kuvissa nyt ei sinänsä ole mitään vikaa, vaikka nekin ehkä ovat hieman mahtipontiset, mutta kurkataanpas tarkemmin, mitä kuorissa lukee:

'A wonderful country for work and vacation'
Upea maa työhön ja lomailuun

'Un piccolo paese che fa sognare i grandi'
Pieni maa, joka saa isot (=aikuiset) uneksimaan.

'Un pays de rêve et de réalités'
Unelmien ja todellisuuden maa
Tässä on nyt selkeästi kaksi vaihtoehtoa: 1. valtion mainosbudjettia on silpaistu juustohöylän sijaan viidakkoveitsellä tai 2. edes Monacossa ei oteta tätä mainoskampanjaa tosissaan. Nämä iskulauseethan olisi voinut keksiä alakoulun kolmasluokkalainen!

Mitähän seuraavaksi...

Ei kommentteja: