sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Ponipataljoona ja nostalgiaa

Kesämuistelopostauksessa ponit jo vilahtivatkin, mutta kyllähän rakkaille lapsuudenystäville on omistettava oma postaus. Poneilla leikittiin kotona ja kavereiden luona. Varsinkin yksi ystävä oli yhtä ponihullu kuin minä.

Kisscurl, Mainsail, Tulip ja Talk A Lot

Taisimme olla ystäväni kanssa suurinpiirtein 6-vuotiaita, kun aloimme viettää aikaa yhdessä. Leikimme poneilla tai olimme susikoira Roita sekä katsoimme Disneyn piirrettyjä ja Hopenuolta, jonka neljännen osan lopussa itkimme, kun se oli niin surullinen. Välillä kävimme syömässä muun muassa verilättyjä (olin niihin aivan hulluna!) jaksaaksemme jatkaa leikkejä. :)

Lemondrop, Kiss N' Make Up ja Good Weather

Tein vähän salapoliisityötä ja ponini näyttäisivät ajoittuvan välille 1987-92, mikä pitänee paikkansa. Jostain syystä en ikinä muista tunteneeni vetoa vauvanukkeihin. Leikeissä oli yleensä aina mukana hevosia, koiria tai kissoja. Muistan myös, kuinka selasimme hevos- ja koirakirjaa isosiskoni kanssa ja merkitsimme muistiin kaikki rodut, joita halusimme isona yhteisessä hevostallissamme omistaa. Hevosten lukumäärä taisi olla laskettavissa kymmenissä... :) 

Surprise Twins Mommy & Babies, Rosette ja Baby Stella

Myös kirjahylly alkoi vähän vanhempana näyttää hevoshullun kirjahyllyltä. Ikionnellisena Villivarsan tai toisinaan Heppahullun tilaajana arkistoin lehtiä hyllyyn Merja Jalon Ponitalli-kirjojen viereen. Kerran tilasimme yhdessä koulukavereiden kanssa ihan oikeasta hevostarvikepostimyynnistä tavaraa. Taisin ostaa minisuitset, kaviokoukun ja suan. Ripustin kaikki seinälle ja katselin niitä unelmoidessani omasta hevosesta.

Princess Sparkle, Baby Susie ja Hip-Hop
Hevoslelujen eliittiin ylsivät My Little Ponyjen lisäksi myös Barbien upeat hevoset. Minulla taitaa olla niitä kaksi tai kolme. Yhden hevosen kanssa samaan settiin kuuluu hienot kärryt, jotka voi myös muuttaa reeksi.  Hmmm, täytyykin seuraavalla visiitillä kotiin valokuvata Barbiet ja niiden hepat. Ja nukenvaatteet! Minulla on "oikeiden" mallistojen lisäksi kokoelma kotitekoisia vaatteita. Äitini neulomat ja ompelemat ovat hienoja mestariteoksia ja itse tekemäni varmasti säälittävyydessään aika hellyyttäviä. Suunnittelin, kaavoitin ja leikkasin asut itse ja väkersin niitä illat läpeensä pienet kätöset neulan pistoissa tai silmät ristissä pudonneita silmukoita puikoille poimien. Oi niitä aikoja. :)

Dazzleglow ja Baby Stargaze
Jossain vaiheessa sain My Little Ponyille myös ponitallin. En hoksannut ottaa talosta kuvaa, mutta onneksi on internet. Tosin kuvassa taitaa olla aikaisempi, Show Stable -nimellä kulkeva talli. Kuvittelisin, että minulla on myöhäisempi versio Home Sweet Home. Ponitalli hoitaa edelleen tehtäväänsä ja kaikki ponit ovat siellä tallessa ja saavat olla jatkossakin. On ehkä vähän hassua säilyttää periaatteessa tarpeetonta tavaraa, mutta eihän noista henno luopua! Onneksi äitini on kanssani samaa mieltä, eikä isäkään vastusta, joten rakkaat ponini pysyvät turvassa vanhempieni varastoissa.

Lähde

1 kommentti:

Stazzy kirjoitti...

Hei mullakin oli tuo Mainsail (?), noh kuitenkin se jonka harja vaihtaa väriä :)
Lienee vieläkin jossain kotikotona laatikossa...