maanantai 12. syyskuuta 2011

Respan kulisseissa

Tänään tein ekan työvuoron yksin ja hei, se meni ihan hyvin! Parin soittajan nimen kanssa oli hankaluuksia, mutta muuten sain kaikki hommat hoidettua. Mitä työhöni sitten kuuluukaan?

  • Aamulla ensimmäisenä avaan toimiston ja laitan laitteet toimintavalmiuteen sekä tarkastan, että keittiössä on kaikki valmiina henkilökuntaa varten. Kirjoitan mahdolliset puhelinvastaajaviestit ylös ja välitän ne asianomaisille. Tarkastan sähköpostit ja hoidan niihin liittyvät asiat.
  • Otan vastaan lähetyksiä, jotka kirjaan tietokoneelle ja vien vastaanottajille. Haen postin ja jaan eteenpäin. Valmistelen lähtevän postin ja paketit. 
  • Vastaan puhelimeen ja välitän puhelut eteenpäin tai otan viestin. Välitän soittopyynnöt ja viestit sähköpostitse eteenpäin mahdollisimman pian niiden jättämisen jälkeen.
  • Pidän kirjaa toimistotarvikkeista ja tilaan niitä tarvittaessa. Tilaan viikoittain keittiötarpeita, jotka puran ja varastoin toimittamisen jälkeen. Myös muita juoksevia asioita kuuluu minun hommiini: taksin tilaaminen, hotellihuoneen varaaminen, huoltomiehen soittaminen ja niin edelleen. Lista on pitkä ja varsin sekalainen. :)
  • Otan vierailijat vastaan ja tarjoan heille virvokkeita.
  • Arkistoin, järjestelen, silppuan... tai mitä milloinkin, jos on aikaa!
Tärkein osa työtä on puhelimeen vastaaminen. Kun joudun lähtemään vastaanotosta esimerkiksi keittiöön tai viemään postia, ohjaan puhelut kännykkään, jonka otan mukaani. Osaa hommista on melkein mahdotonta tehdä, jos on yksin vastaanotossa ja puhelin soi paljon, mutta onneksi olemme tunnin verran toisen vastaanottovirkailijan L:n kanssa yhdessä töissä. Tunti tosin hujahtaa nopeasti, kun on paljon tekemistä ja iltapäivävuorolaiselle pitää myös tiedottaa kaikista uusista asioista ja to-do-listalla olevista tehtävistä.

Tämä työ on siitä kivaa, että aika kuluu nopeasti. Tai ainakin nyt aluksi kuluu, kun hiljaisina hetkinä voi vaikkapa opetella huvijahtien nimiä. Ensimmäisen kerran ehdin tänään vilkaista kelloa, kun työajastani oli kulunut puolet. Jälkimmäinen puolisko meni vielä nopeampaa ja aika suorastaan loppui kesken, kun oli niin kiirettä. Yhdeltä olen kuitenkin aina kaikesta huolimatta vapaa lähtemään, kun vastaanotossa vaihtuu valta, ja L jatkaa siitä, mihin minä jäin.

Ei kommentteja: