perjantai 3. joulukuuta 2010

Joulukalenterin 3. luukku: Kurkkaa siivouskomeroon

Kuka tunnustaa kuuluvansa siihen joukkoon, joiden mielestä jouluna kodin kuuluu kiiltää puhtauttaan? Työmäärää ja siitä mahdollisesti aiheutuvaa stressiä voi helpottaa satsaamalla kunnolla välinepuoleen. Kurkkaa siis siivouskomeroon ja tee lista tarvittavista välineistä ja pesuaineista ja hanki ne jo nyt. Säästät aikaa ja hermojasi. Siivouskomeron täydennyksessä on sekin hyvä puoli, että siitä on iloa pitkälle ensi vuoteen.

Edellisessä postauksessa kerroin, etten ole mikään siivousfriikki, mutta joulusiivot olen aina tehnyt sinnikkäästi ja tunnontarkasti. Joskus tunnollisuus on mennyt vähän överiksi: Kerran halusin kaiken olevan täydellistä ja lakanoita silittäessäni melkein itkin epätoivosta, kun ne eivät silinneet kunnolla. Parina vuonna olen pessyt mattoja yltä päältä mäntysuovassa opiskelijakaksion minikokoisessa kylpyhuoneessa. Jälkikäteen ajateltuna etenkään lakanoiden silittämisessä ei ollut mitään järkeä.

Siivouskomeroa tutkiessani tajusin jotain. Olen kuukausia kiusannut itseäni ihan turhaan käyttämällä kylpyammeen pesuun kloriittia. Ensin tein pesuliuoksen veteen ja pyyhin ammetta liuokseen kastetulla sienellä. Hankalaa. Sitten kokeilin tehdä saman liuoksen suihkepulloon, mutta ei sekään oikein toiminut. Viimeksi siivotessani löysin siivouskomerosta ikivanhan Cifin lopun, jolla amme puhdistui kerrankin kunnolla ja vieläpä helposti. Mars kauppaan siis Cifiä ostamaan! Samalla reissulla mukaan tarttui myös monikäyttöisiä keittiösieniä.

Tänä vuonna pääsen helpolla, sillä vietämme joulun ja uuden vuoden Suomessa. Todennäköisesti teen silti jonkinlaisen tavallista suuremman siivouksen ennen lähtöä. Loppuvuosi on psykologisesti hyvää aikaa tyhjätä nurkista kaikki ylimääräinen pois ja miettiä, miten hyödyntää mahdollisimman hyvin käytettävissä oleva säilytystila.

Ei kommentteja: