torstai 9. joulukuuta 2010

Joulukalenterin 9. luukku: Tutustu uuteen joululauluun

Joka vuosi artistit kirjoittavat ja levyttävät uusia joululauluja, jotka soivat radiossakin ihan kiitettävästi perinteisempien viisujen lomassa. Kauneimpien joululaulujen lauluvihkoonkin otetaan aina muutama tuntematon laulu, mikä on minusta aivan mahtavaa. Kokemuksieni perusteella tosin itse tilaisuudessa uudet laulut jätetään harmittavan usein laulamatta, mitä en ymmärrä ollenkaan. Eihän niitä lauluja opikaan tuntemaan, jos ei edes yritä! Mitä jos siis ottaisit jonkun (sinulle) uusista joululauluista tehokuunteluun (tai -lauleskeluun)?

Tämän vuoden Kauneimpien joululaulujen vihosta löysin aivan ihastuttavan suomennoksen Carolan joululaulusta Himlen i min famn. Sitä onkin tullut soiteltua pianolla ja lauleskeltua aika ahkerasti. Täytyy jonain päivänä tulostaa myös ruotsinkieliset sanat ja kokeilla, miten laulu taittuu alkuperäiskielellä. Joka tapauksessa suomenkieliseltä nimeltään Taivas sylissäni on minulle jo nyt yksi joulun ehdottomia klassikoita. 

2 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Kah, piti ihan kaivaa tuo Youtubesta esiin. Mullehan nimittäin nuotit puhuu suunnilleen yhtä paljon kuin jos hepreaa kirjoittaisi ;-)

Mutta Carola on ihan väärä Carola :-/
(Häggkvist vs. Standertskjöld)

Lauluyhtye Rajattoman joululaulut ovat varsin hauskoja versioita myös, Seminaarinmäen mieslaulajien ikisuosikista Ensi jouluksi Jerusalemiin puhumattakaan.

Henrii kirjoitti...

Niin tosiaan, olisin voinut tarkentaa, että kyseessä on Carola H. :)

Olis hauska joskus päästä kuuntelemaan Rajattoman konserttia. Onkohan Ranskassa mitään vastaavaa poppoota?