perjantai 31. joulukuuta 2010

Uuden vuoden terveiset Ylläkseltä!

Joulu meni ihanasti kotona laiskotellessa, tämän viikon maanantaina kävimme katsomassa Seinäjoen alennusmyynnit ja keskiviikkona hurautimme 750 kilometriä Ylläkselle.



Eilen lasketeltiin ja tänään moottorikelkkailtiin. Laskettelusukset minulla on viimeksi ollut jalassa kymmenisen vuotta sitten, joten aluksi jännitti aivan kamalasti. Kyllähän se siitä taas lähti, mutta vahingossa satuin pari kertaa vähän jyrkempään rinteeseen ja tulin alas pääosin sivuttain... Silloin ei ihan hirveästi naurattanut. Loivemmissa rinteissä laskettelu oli ihan ok, mutta parasta rinteessä olossa oli silti yksinkertaisesti ulkoilu.


Kelkkailu sen sijaan oli mahdottoman mukavaa. Vuokrasimme kaksipaikkaisen kelkan, ja mies hyppäsi rattiin minun nautiskellessani vauhdista ja maisemista takapenkillä. Pomppuisilla osuuksilla matkustajankin lihakset pääsivät hommiin, joten ihan laiskottelusta kelkkaretki ei käynyt. Maisemat olivat upeat, vaikka pilvisessä säässä mentiinkin.





Kauppareissulla käväisimme Velhon kodalla kaakaolla. Kota oli tunnelmallisesti kokonaan kynttilöin valaistu - jopa joulukuusessa oli oikeat kynttilät!



Illalla kävimme vielä Yllästunturin huipulla hehkuviinillä. Gondolihissillä sinne pääsi ilman suksiakin, mikä oli meille oikein hyvä vaihtoehto. Kelkkaretki riitti ihan hyvin päivän urheilusuoritukseksi.

Vuosi vaihtuu rauhallisissa tunnelmissa mökillä isäntiemme kanssa. Hyvä, jos pysymme hereillä vuodenvaihteeseen saakka! Raketit tosin pitävät meteliä, mutta eiköhän niidenkin räiske jo pian puolen yön jälkeen hiljene. Samaan aikaan varmaan meidän mökkimmekin hiljenee asukkaiden hiipiessä unisina nukkumaan.

Hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja: