maanantai 18. lokakuuta 2010

Fazerin sinistä!

Posti toi tänään paketin ihanilta vanhemmiltani. Pyytämieni magnesium-jauheiden lisäksi paketissa oli yllätyksenä Fazerin sinistä levyn verran ja 2 kpl viiden palan pikkusuklaata. Mies riisti toisen pikkusuklaista käsistäni samantien ja tuhosi sen parissa minuutissa. Mieheni ei siis ole suomalainen, mutta hänelle on kehittynyt lähes hillitsemätön himo Fazerin siniseen. Hän rakastaa myös salmiakkia. Itse nautiskelen parhaillaan toista pikkusuklaata ja ai että on hyvää! En oikeastaan saisi syödä maitosuklaata suht totaalisen laktoosi-intoleranssin takia, mutta en pysty vastustamaan. Jos kerran kauneuden eteen on joskus kärsittävä, niin kyllä sitä sitten kärsii sen ihanan kotoisan tunteenkin eteen, jonka Fazerin sinisestä täällä kaukana kotoa voi saada.

Olen todella iloinen myös siitä, että vanhempani onnistuivat lähettämään meille magnesiumia. Vajaa vuosi sitten olin aika yliherkkä ja mies alkasi epäillä, että en saa tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita ruuasta. Hän arveli, että etenkin magnesiumista saattaisi olla minulle apua. Itse hän oli jo pitkään käyttänyt magnesium-ravintolisiä, koska oli huomannut niiden ennaltaehkäisevän päänsärkyjä. Aloin ottaa joka päivä monivitamiinitabletin, jossa oli paljon magnesiumia ja piristyin sekä fyysisesti että henkisesti. Suomessa kokeilimme Diasporal-valmistetta, jossa on pelkkää magnesiumia sen parhaiten imeytyvässä muodossa, sitraattina. Täkäläisistä apteekeista löysin lähinnä magnesiumoksidia, johon en luota ollenkaan. Onneksi vanhempani pelastivat tilanteen.

Suosittelen kyllä kokeilemaan magnesiumia. Esimerkiksi stressi kuluttaa elimistön magnesiumvaroja, jolloin stressinsietokyky heikkenee. Oireet voivat olla melkein mitä vaan väsymyksestä ja ärtyneisyydestä suonenvetoihin ja jo mainittuihin päänsärkyihin. Minulla oli kauheita suonenvetoja ja olin väsynyt, ailahtelevainen ja itkuinen. Suonenvedot ovat kokonaan loppuneet ja koen nykyään olevani oma, entinen itseni. Jos aihe kiinnostaa, googlettamalla löytyy runsaasti tietoa.

Ei kommentteja: