maanantai 18. lokakuuta 2010

Monaco Kart Cup, osa 2

Laiskuus iski huomatessani, että Kart Cup tulee suorana Monacon tv-kanavalta ja paikan päälle menon sijaan jännitimme kisoja siis kotisohvalla. Kävimme tosin perjantaina seuraamassa kestävyyskilpailun aika-ajoja satamassa. Televisiosta kyllä näki huomattavasti paljon paremmin, mitä radalla oikeasti tapahtuu - kameroita kun oli sen verran monta, että autoja pystyi seuraamaan vaikka radan ympäri. Televisiosta näimme myös kaikki ulosajot ja kolarit. Muutama oli aika pahan näköinen. Sunnuntaina puolet kestävyysajon autoista kolaroi heti startin jälkeen ensimmäisessä mutkassa ja silloin paikalle lähetettiin ihan ambulanssi.

Sunnuntaina kaikki ei muutenkaan mennyt loistavasti. Kisa jouduttiin keskeyttämään ensimmäisen kolarin jälkeen ja startti uusittiin 15 minuutin odottelun jälkeen. Autot ehtivät olla radalla alle 20 minuuttia, kun alkoi sataa ja kisa keskeytettiin uudestaan. Kaikkiin autoihin vaihdettiin sadekelin renkaat ja siinähän meni aikaa. Sadetta ei kestänyt kauaa, mutta autot pääsivät takaisin radalle 45 minuuttia ennen ruutulippua. Siinä vaiheessa rata olikin jo täysin kuiva ja sadekelin renkaista enemmän haittaa kuin hyötyä. Loppupäivä jatkui samoissa merkeissä - välillä satoi, välillä ei ja kilpailuluokat saatiin hädin tuskin ajettua.

Joukkue, jossa mieheni ajoi viime vuonna, oli tälläkin kertaa mukana kestävyysajossa. Viimeksi yksi kuskeista kolaroi auton sen verran pahasti, että joukkue menetti paljon ajoaikaa, kun autoa korjattiin. Sijoitus ei ollut mitenkään loistava silloin ja tänä vuonna kisa meni vielä huonommin ahkeran kolaroimisen seurauksena. Viimeinen kolmesta ajokerrasta päättyi heidän osaltaan jo ensimmäiseen mutkaan. Parempi onni ensi kerralla.

Ei kommentteja: