keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Jouluvaloista inspiroitunut

Monacossa asennetaan jouluvaloja! Ihanaa. Urakka alkoi maanantai-iltana. Tulimme treeneistä kotiin juuri kun ensimmäisiä valoja asennettiin. Tähän päivään mennessä valoja on saatu ripustettua jo aika paljon meidän päässä kaupunkia. Valot ovat hyvin tyylikkäät, yksiväriset jääpuikkoketjut, jotka ulottuvat kadun yli. Vaikkei täällä olekaan loppusyksystä ihan niin pimeää ja ankeaa kuin Suomessa, jouluvalot tuovat tunnelmaa ja piristävää valoa kaduille.

Odotan jo innolla paitsi valojen sytyttämistä myös perinteistä joulutoria. Eipä torilta viime vuonnakaan löytynyt yhtään mitään ostettavaa - paitsi churroja. Niillä täytyy tänäkin vuonna käydä herkuttelemassa pari kertaa. Lämpimät churrot kalseassa Etelä-Euroopan talvisäässä joululaulujen soidessa ympärillä ovat jotain sellaista, mitä Suomessa asuessani tulisin kaipaamaan. Kuulostaako oudolta? Pari vuotta sitten joulukuussa tein jopa pienen ja pikaisen kiertomatkan, jonka teemana oli joulutorit! Kävin toreilla Milanossa, Baselissa, Colmarissa, Strasbourgissa ja Frankfurtissa aikataululla päivä per tori. :)

Basel, Sveitsi

Colmar, Ranska
Strasbourg, Ranska
Frankfurt, Saksa
Jossain vaiheessa talvea joulutorin kylkeen Monacoon avataan myös ulkoilmaluistinrata. Kävimme siellä viime vuonna kerran. Oli aika omituista luistella lämpötilan ollessa jotain +12 astetta. Jää oli luistimen alla pehmeää ja kesti hetken ennen kuin "aitoihin" pakkasjäihin tottunut suomalainen sai kunnon tuntuman omituiseen, pehmoiseen rataan. Luisteleminen oli kuitenkin älyttömän kivaa ja ihan varmasti menemme tänäkin vuonna kokeilemaan.


Jouluvalojen asentaminen olisi muuten saattanut vielä viime viikolla ahdistaa, mutta löysin lauantaina Cannesista nätin talvitakin ja puoleen hintaan lämpimän neuletakin. Nyt saa syksy tai vaikka talvi tulla ihan milloin vain. Kenkiä en kyllä vieläkään löytänyt, joten niiden etsintöjä joudun vielä sinnikkäästi jatkamaan. Huoh.

2 kommenttia:

giz kirjoitti...

Salut! Kiva löytää taas uusi ulkosuomalaisblogi ja vielä samalta suunnalta :) Itse asustan Nizzassa, mutten (ainakaan) vielä ole ryhtynyt kirjoittelemaan omaa blogia - tykkään vain kovasti lueskella muiden mietelmiä. Kirjoitat tosi sujuvasti. Mukavaa syksyn alkua!

Henrii kirjoitti...

Tervetuloa lukijaksi Giz! Minulle tämä bloggailu on vielä suhteellisen tuore juttu, mutta tähän asti on ainakin ollut kivaa. Sinun tavoin tykkään lueskella muiden blogeja ja todellakin tuntuu mukavalta tietää, että meitä suomalaisia on täällä muitakin. :) Sinulle myös hyvää alkusyksyä!